У Києві в суботу, 15 лютого, пройшов третій етап четвертого з’їзду партії "Слуга народу".

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, для участі у з'їзді зареєструвалися делегати від усіх регіональних партійних організацій.

Так, партія "Слуга народу" схвалила нову редакцію свого статуту і запровадила єдиний електронний реєстр членства в партії.

"Наш статут морально і фізично застарів - ми це розуміємо. Він приймався в інших умовах, в інших обставинах і не передбачав кількох дуже серйозних процесів", - зазначив голова партії, перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

Так, за його словами, зокрема, у новій редакції статуту вдосконалюються права та обов'язки членів партії, розтлумачується їхній статус, вдосконалюється порядок вступу до лав партії "з огляду на те, що найближчим часом на нас очікує дуже велика кількість людей в партії".

"Ми вводимо єдиний електронний реєстр членства в партії. Це буде невеликий статутний орган в рамках секретаріату…", - сказав Корнієнко.

Серед іншого, запроваджується багаторівневий контроль за вступом громадян у партію за допомогою, зокрема, реєстрів відкритих даних.

Крім того, за словами Корнієнка, у «Слузі народу» буде запроваджено збір членських внесків. На його думку, це «допоможе сформувати» партійний актив.

Також, як повідомив Корнієнко, новою редакцію статуту встановлюється, що секретаріат партії має займатися, серед іншого, інформаційно-аналітичною діяльністю.

Разом з тим, за його словами, під час підготовки нової редакції статуту «дуже серйозно» попрацювали щодо блоку фінансових питань... і передбачили проведення зовнішнього аудиту.

«Це дуже важлива позиція для роботи з державним фінансуванням», - зазначив голова партії.

Читайте також"Слуга народу" вирішила брати активну участь у місцевих виборах 2020 року

Крім того, під час з'їзду було переобрано Контрольно-ревізійну комісію "Слуги народу". До неї увійшли заступник голови фракції "Слуга народу" Ольга Савченко, а також Наталія Локтіонова та Катерина Старицька, яка є головою комісії.

Також було зазначено, що за період між з'їздами до партії надійшло понад 100 заяв про вступ. Зокрема, до складу партії увійшли народні депутати з фракції "Слуга народу" Тетяна Рябуха, Андрій Клочко та Олександр Ткаченко.

На з'їзді також повідомили, що наступного тижня вийде перший примірник газети "Слуга народу", планується запуск інтернет-каналу партії та оновлення сайту.

Крім того, до Вищої ради партії «Слуга народу» увійшло 7 народних депутатів і голова партії Олександр Корнієнко.

Згідно з рішенням, кількість членів Вищої ради партії збільшено з 4 до 8 осіб плюс голова партії.

Так, делегати з’їзду підтримали кандидатури до складу ради народних депутатів: Артема Культенка, який відповідатиме за розвиток регіонів; Олександр Качура – партійне будівництво; Анатолія Остапенка – юридичний блок; Ольги Коваль – освітній напрямок; Євгенії Кравчук – комунікації та ідеологічний напрямок; Романа Грищука – діалог зі спільнотами; Вадима Галайчука – міжнародний напрямок, а також кандидата у народні депутати за партійним списком Сергія Кострійчука – організаційний напрямок.

Також, відповідно до статуту, до Вищої ради партії входить голова Олександр Корнієнко.