Герсак все життя працював у правоохоронних органах / скріншот відео

Голова управління Служби безпеки України у Миколаївській області Віталій Герсак, що займає цю посаду з вересня минулого року, має багатомільйонні статки.

Про це йде мова в розслідуванні журналістів проекту Bihus.info.

Як зазначають журналісти, уся кар'єра Герсака пов'язана із службою у правоохоронних органах - МВС, СБУ, розвідці. Нині його родина мешкає у новобудові бізнес-класу у центрі Києва, де дружині головного СБУшника Миколаївщини Юлії належить дві квартири та два паркомісця. За оцінками авторів розслідування, вартість такої нерухомості може складати близько $400 тисяч.

Під Києвом дружина Герсака придбала землю під дачу вартістю близько $200 тисяч. 

Також родина Герсаків, за даними журналістів, володіє як мінімум чотирма авто, які записані, у тому числі на тещу чиновника.

Читайте такожRFERL: У олігарха з Придністров’я знайшовся паспорт України й дорога нерухомість під Києвом

"Мінімум 4 тачки, вартістю понад 270 000 доларів, дві квартири за 400 000 доларів, землю приблизно за 200 000 доларів. І це все на з/п звичайного держслужбовця, якому допомагають мама, теща та дружина. До речі, на картинці перлина колекції Тойота Тундра - тюнингована ініціалами СБУшника і малюнками російських гвинтокрилів (ніякого палєва, ага)", - зазначають автори розслідування.

За даними журналістів, влітку своя машина з'явиться у нині 16-річного сина Герсаків. Про це він вже повідомив у своєму Instagram.

Сама Юлія Герсак спілкуватися з журналістами відмовилася. Не став давати коментарі і сам очільник СБУ регіону.