Ілюстрація / REUTERS

В.о. заступника голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон закликає український уряд взаємодіяти з громадянським суспільством на шляху впровадження реформ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу на «Форумі реформ: на шляху до Вільнюса».

Читайте також"США частково відсторонилися": експерт пояснив слова Трампа про "примирення" між Україною і РФ

Відео дня

Пеннінгтон висловив переконання, що четверта щорічна міжнародна конференція з питань реформ в Україні, яка відбудеться 7 липня у Литві, стане важливою можливістю для міжнародної спільноти підтвердити відданість суверенітету, безпеці і процвітанню України, а також підтримати євроатлантичні настанови України.

«Конференція також надасть можливість уряду України продемонструвати його відданість амбіційному порядку реформ і відповідному прогресу», - сказав він.

Також дипломат висловив переконання, що підготовчі заходи перед проведення міжнародної конференції у Вільнюсі можуть посилити вирішальну роль громадянського суспільства, яке воно має відігравати у процесі реформ.

«Оскільки справжній прогрес з метою процвітання, безпеки, демократичного управління можливий лише тоді, коли уряд і громадянське суспільство працюють разом, і втілюють політику, яка дійсно відповідає інтересам українських громадян», - заявив Пеннінгтон.

У цьому зв'язку він сказав, що це вимагає від лідерів громадянського суспільства бути відкритими і дотримуватися духу партнерства з представниками уряду, аби «скористатися можливістю просування і впровадження ключових реформ».

«Це також вимагає, аби уряд підтвердив зобов'язання захищати свободу думки, свободу зібрань і забезпечив справедливість для активістів, які зазнали нападів», - наголосив дипломат.