Екс-президент України, чинний народний депутат Петро Порошенко прийшов на допит до Державного бюро розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, до ДБР він прибув зі своїми адвокатами та виступив перед присутніми біля Бюро.

Читайте такожДубінський оприлюднив рішення суду про примусовий привід Порошенка на допит до ДБР (фото)

Відео дня

«Ми з нашими адвокатами щойно повернулися з Шевченківського суду міста Києва. 10 хвилин тому суддя Шевченківського суду прийняла рішення… скасувати постанову слідчого про відмову нам у закритті кримінальної справи, за якою ми сьогодні запрошені на допит. Постанова скасована, суддя прийняла рішення зобов'язати слідчого розглянути закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю події злочину», - заявив він.

Водночас екс-президент зазначив, що вважає політично мотивованою справу, за якою його сьогодні мають допитати як свідка.

Своєю чергою, адвокат Порошенка Ігор Головань уточнив, що допит екс-президента має відбутись у справі, яка стосується «призначення суддів, тобто реалізації конституційних повноважень президента».

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого стало відомо, що Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про привід Порошенка на допит до ДБР як свідка 28 лютого і 6 березня.

Джерело у правоохоронних органах підтвердило УНІАН, що такі ухвали виносились за клопотанням слідчих ДБР. Раніше, коли Порошенко не з’являвся на допити в ДБР, в бюро не виключали, що можуть застосувати до нього привід.