Ілюстрація / REUTERS

У фракції “Слуга народу” заявляють про голосування щодо складу уряду “пакетом”.

Як передає кореспондент УНІАН, перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що склад уряду буде голосуватися “пакетом”, тобто одним голосуванням.

Читайте такожНовосад має намір піти у відставку, кандидатур на її місце немає – ЗМІ

Відео дня

Водночас фракція “Голос” наполягає на тому, щоб кожний з кандидатів на посаду міністра розповів про те, що він збирається робити після призначення.

Народний депутат України з цієї фракції Юлія Клименко зазначила: “Наші вимоги дві — змінити порядок денний і спочатку заслухати звіт всіх правоохоронних органів... А після цього звіту ми починаємо заслуховувати кожного міністра — представлення, відповіді кандидатів, які збираються стати міністрами, поіменне голосування, тому що кота в мішку ми не готові ні розглядати, ні підтримувати”.

Вона зазначила, що у фракції “Слуга народу” хочуть пакетного голосування за новий склад уряду.

Відповідаючи на запитання УНІАН, чи голосуватиме фракція за відставку нинішнього уряду, Клименко сказала: “Ми не голосували за призначення. Але подивимося, на підставі чого їх будуть звільняти і ухвалимо своє рішення. Але в принципі, це питання монобільшості — вони призначають і вони звільняють — це їхня політична відповідальність”.