Ілля Кива опублікував у соцмережі портрет Сталіна / фото УНІАН

Народний депутат Ілля Кива розмістив у соціальній мережі зображення диктатора радянських часів Йосипа Сталіна.

Читайте також"Від тюрми та чуми зарікатися не можна": Кива прокоментував виклик до ДБР

На своїй сторінці у Facebook депутат оприлюднив колаж з зображенням Сталіна та цитатою із його промови, у якій йдеться, що американці "будуть насилати мори та епідемії" на інші країни.

Відео дня

До колажу Кива написав: "Як нам сьогодні не вистачає такої особистості, щоб навести порядок у нашій країні!".

Фото: скріншот facebook.com/kivailya

Нагадаємо, що ст. 6 закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" передбачає відповідальність за порушення норм цього закону щодо заборони пропаганди комуністичного і нацистського режимів.

Згідно з поясненням на сайті поліції, законом заборонено публічне використання зображень партійних та радянських керівників, комуністичних гасел та цитат.

Покарання щодо порушення цього закону міститься у ст. 436-1 Кримінального кодексу України:

"1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", - карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. 2. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі строком від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої".