Депутатам на засіданні видадуть маски, окуляри та рукавички / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявляє, що сьогоднішня Погоджувальна рада відбудеться в обмеженому режимі, позачергове засідання буде недовгим.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам в неділю пізно ввечері.

Читайте такожЯкщо Рада не ухвалить два важливих закони, Україні загрожує дефолт - Зеленський

Відео дня

"Зараз чекаємо лист від президента про скликання позачергового засідання. З керівниками депутатських фракцій і груп було досягнуто домовленості, що відбудеться позачергове о 14-й годині. Об 11-й буде Погоджувальна рада. Вона буде в обмеженому режимі, ми не будемо запрошувати туди представників комітетів. Але для того, щоб зменшити час на виступи в залі, ми дамо змогу колегам, щоб кожен по кожному з питань висловив власну позицію", - розповів спікер.

Він додав, що в рамках засідання передбачається робота журналістів - в кулуарах третього поверху. Водночас Разумков закликав представників ЗМІ все ж працювати дистанційно.

"Оскільки ми плануємо, що це засідання буде недовгим, то будемо проводити його в залі пленарних засідань. Маски, окуляри, рукавички всім народним депутатам будуть запропоновані. Хто має свої - прийде зі своїми", - зауважив голова ВР.

Стосовно сьогоднішнього порядку денного він зазначив, що розглядатиметься, зокрема, проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) (№3268) та проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019) (№3275).

Читайте такожЗасідання комітетів ВР пропонується проводити по відеозв'язку - законопроект

Стосовно законопроектів про ринок землі та про банки Разумков сказав, що стосовно цього засідання ВР "поки що такого рішення не було прийнято". "Ми дискутуємо з колегами", - додав він.

Разумков також не виключив можливості проведення сьогодні ще одного позачергового засідання парламенту.

Як повідомляв УНІАН, позачергове засідання Верховної Ради планується на понеділок, 30 березня.