Ілюстрація REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, які питання планується розглянути на позачерговому засіданні ВР 13 квітня, окрім змін до державного бюджету.

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу за підсумками наради з керівництвом фракцій та груп, а також представниками уряду, відповідаючи на запитання про те, які питання порядку денного розглядатимуться на засіданні 13 квітня, Разумков сказав: "Це питання бюджету. Саме цьому була присвячена більша частина наради".

Читайте такожАваков відповів, чи готується до прем’єрства

Відео дня

За його словами, ще має відбутися засідання Бюджетного комітету, будуть враховуватися пропозиції та поправки, озвучені керівництвом парламенту та представниками фракцій і груп.

"Не можу сказати, що все нас влаштовує. Мабуть, такого ніколи не буває, щоб влаштовувало все", - сказав Разумков.

Крім того, зауважив він, розглядатиметься законопроект про національну структуру геопросторових даних. "Це геокадастри - для того, щоб унормувати і запустити, фактично, цей процес підготовки до майбутнього відкриття ринку землі", - пояснив голова ВР.

Також розглядатиметься законопроект про внесення змін до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (№ 3320).

"Наступне питання - це посилення відповідальності за те, що зараз відбувається, на жаль, в Україні: горять ліси, горять поля, підпали - за це немає адекватної відповідальності тим, хто це робить", - пояснив Разумков.

Крім того, на засіданні ВР планується розглянути законопроект про внесення змін до закону "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету (№ 3132).

"Також це буде подолання вето президента, № 1049", - повідомив Разумков.

Розглянути на позачерговому засіданні планується і 13 проектів постанов, які блокують можливість підписання закону про ринок землі.