Порошенко

Кандидат у президенти України, позафракційний народний депутат України Петро Порошенко закликає негайно скликати засідання Ради національної безпеки і оборони України для ухвалення рішення щодо ситуації на сході України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Порошенка, про це він сказав в ефірі телеканалу ”Рівне-1”.

”Негайно скликати РНБО аби ухвалити рішення виконувача обов`язків президента. Потрібна чітка координація, аж до застосування антитерористичної операції”, - заявив Порошенко.

Відео дня

Читайте такожПолітологи пояснили результати останніх президентських рейтингів

За його словами, ”якщо не навести негайно порядок у конкретному місті, то дії цих терористів, які фінансуються з-за кордону, які готуються фахівцями спецслужб сусідньої держави, то ми матимемо значно більший обсяг проблем, з якими буде дуже важко впоратися”.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Криму РФ не відмовилася від спроб дестабілізувати ситуацію в Україні.

Читайте такожУряд протидіятиме гуманітарній катастрофі у Криму - Порошенко

6-7 квітня в Луганську, Харкові і Донецьку агресивні молоді люди з проросійськими гаслами вчинили спроби захопити органи державної влади. Вони вимагають «федералізації» України і навіть приєднання до Росії. 

Донецька ОДА і УСБУ в Луганську – досі в руках озброєних сепаратистів. 

Сьогодні вночі в Донецьку сепаратисти захопили обласну прокуратуру, будівлю вже звільнено від сторонніх, а також в місті Слов`янськ – райвідділ міліції, міськадміністрацію і будівлю СБУ.

Крім того, в Донецьку захоплено будівлі обласних управлінь МВС і СБУ