Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що Російська Федерація підносить роль радянського диктатора Йосипа Сталіна для виправдання агресії проти України.

Читайте також$1,3 мільярда лише на зарплати: Резніков розповів, скільки Росія витрачає на утримання ОРДЛО

Про це він заявив під час онлайн-засідання Ради Безпеки ООН з нагоди 75-ї річниці завершення Другої світової війни в Європі.

Відео дня

За словами Кулеби, недовгий час жила надія, що зі створенням ООН з'явиться більш справедливий і мирний світ, і що застосування сили проти територіальної цілісності і політичної незалежності будь-якої держави стане немислимим.

Він зауважив, що для одного з постійних членів Ради Безпеки ООН це зобов'язання не має великого значення. "Російська агресія проти України, яка призвела до незаконної окупації Криму і деяких районів Донецької і Луганської областей, вже триває довше, ніж Друга світова війна. Її результатом стало те, що понад 13 тисяч людей було вбито і більш ніж 27 тисяч поранено у самому серці Європи", - наголосив Кулеба.

"Ми висловлюємо жаль через піднесення ролі Сталіна в Росії. Завдяки цьому переслідується мета реабілітації тоталітарної держави з єдиним "непорочним" лідером на її чолі. Це слугує для імітації відчуття "бездоганності" режиму, для створення іміджу зовнішнього ворога і виправдання агресії Москви проти таких сусідів, як Україна і Грузія, і гібридних війн проти багатьох інших країн", - наголосив Кулеба.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ окупувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. РФ поставляє терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. Бойові дії в Луганській і Донецькій областях тривають з середини квітня 2014 року.