Україна готова відповісти на російські навчання / фото ВМС ЗС України

Україна паралельно з масштабними російськими військовими навчаннями "Кавказ-2020", запланованими на вересень, може провести власні вчення "в досить несподіваних місцях".

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Оцінюючи військову загрозу для південних областей України, Данилов зазначив:

Відео дня

Читайте такожПеремир'я і "Кавказ-2020": Кривоніс розповів про ймовірність нападу Росії

"Те, що стосується території Миколаївської та Херсонської області, все закрито щільно. Але ми розуміємо, з ким ми можемо мати війну - з Російською Федерацією. Применшувати її сили - велика помилка".

За його словами, Україна не є самотньою у протистоянні російській загрозі - "у нас є партнери, які спільно з нами цими питаннями займаються".

"Нещодавно закінчилися великі навчання НАТО в Чорному морі "Сі Бриз". Ви бачили, скільки країн там брали участь. Це потужне розуміння, що ми не можемо залишитися сам на сам в такій ситуації. Можуть бути і навчання паралельно з "Кавказ-2020", причому в досить несподіваних місцях. Де будуть проходити у вересні вчення - давайте побачимо", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте такожКулеба закликав ЄС не змінювати політику щодо Росії, поки триває агресія проти України

На питання, чи будуть такі навчання дратувати Росію, Данілов відповів:

"Що значить дратувати? Ми живемо в своїй країні, наше завдання - захищати її. Якщо когось буде наша поведінка дратувати, ми не можемо на це звертати увагу".

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає посилити тиск на Кремль через порушення прав людини в Криму і мілітаризацію півострова.