Амністія ОРДЛО - Зеленський з трибуни Ради назвав умови / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що амністія не може поширюватись на всіх учасників подій на Донбасі, а стосуватиметься тих українських громадян, на чиїх руках немає крові.

Читайте такожРада запропонувала Зеленському створити й очолити Нацштаб протидії COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на пленарному засіданні парламенту під час виступу з щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Відео дня

«Всі українці мають однаково розуміти, що буде після звільнення та повернення наших тимчасово окупованих територій», - заявив він.

За словами глави держави, досягнувши миру на Донбасі, українська влада розпочне безпечну реінтеграцію, користуючись успішним міжнародним досвідом. «Це пакет законів про перехідний період, насамперед – про відповідальність. Тут існує велике поле для маніпуляцій, давайте зупинимося детальніше. Страшне слово «амністія» – не про всіх і не про уникнення відповідальності. А про мільйони наших громадян, на чиїх руках немає крові і які зараз фактично самі перебувають у заручниках в окупанта. Їм потрібен чіткий сигнал – не варто боятися, гідне майбутнє – тільки з Україною», - наголосив глава держави.

Зеленський у Раді: що сказав президент 20 жовтня