Рішення про заочний арешт Януковича скасовано / фото УНІАН

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт колишнього президента Віктора Януковича в рамках розслідування справи про масові вбивства «майданівців» 18-20 лютого 2014 року.

Читайте такожСкандальна Штепа пройшла у мерію Слов’янська

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято колегією суддів Апеляційного суду столиці за результатами розгляду клопотання адвокатів Януковича про перегляд рішення Печерського райсуду від 12 травня поточного року, яким екс-президента заочно взято під варту.

Відео дня

«Ухвалу Печерського районного суду від 12 травня 2020 року, якою задоволено клопотання щодо застосування стосовно Януковича запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування строком до 10 липня 2020 року з правом внесення застави, - скасувати», - сказано в ухвалі апеляційного суду. 

Також суд призначив новий розгляд в суді першої інстанції клопотання слідчого про обрання Януковичу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Арешт Януковича - що відомо

  • 12 травня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу Януковичу у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.
  • Янукович підозрюється в організації шляхом перевищення влади переслідувань та вбивств учасників масових акцій протесту 18-20 лютого 2014 року у Києві та інших містах України. 
  • 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі. Разом з тим суд не визнав доведеною провину екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України. Янукович не брав участі у судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.
  • Крім того, 4 травня 2020 року Печерський райсуд Києва обрав Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою як підозрюваному у кримінальному провадженні від 7 листопада 2017 року за фактом захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України).