Янукович під час прес-конференції в Москві / REUTERS

Заочний арешт колишнього президента Віктора Януковича у справі про захоплення державної влади, рішення про який раніше ухвалив Печерський райсуд Києва, може розпочати його екстрадицію з Росії.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

У відомстві пояснюють, що у вказаному провадженні ведеться розслідування обставин захоплення Януковичем державної влади у вересні-жовтні 2010 року шляхом вчинення дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень.

Відео дня

Читайте такожЯнуковича повторно викликали на допит у ДБР

"Зокрема ці владні повноваження відносилися до повноважень законодавчої та виконавчої влади, унаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року, до якої Законом України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року №2222-IV були внесені зміни", - йдеться у повідомленні.

"Вказане рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно В. Януковича процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", - додали в Офісі генпрокурора.

Як повідомляв УНІАН, Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про взяття Віктора Януковича під варту в рамках розслідування кримінального провадження щодо узурпації ним влади.