Бабіков додав, що й не заперечував участь у судах і подання документів в інтересах Януковича / УНІАН

Перший заступник директора Держбюро розслідувань Олександр Бабіков заперечив, що був адвокатом президента-утікача Віктора Януковича, але підтвердив, що брав участь у суді та подавав низку документів у його інтересах.

Про це він розповів в інтерв’ю РБК.

Читайте такожПрокуратура закрила три справи за заявами Портнова проти Порошенка - Венедіктова

Відео дня

За його словами, Генпрокуратура не розглядала його як офіційного захисника Януковича, але це не заважало йому подавати клопотання й окремі заяви.

Бабіков додав, що й не заперечував участь у судах і подання документів в інтересах Януковича. При цьому адвокати Aver Lex допускалися лише до окремих засідань, тоді як на інших підозрюваного захищав, за словами заступника директора ДБР, безкоштовний адвокат.

«Що стосується саме Януковича, то так, я брав участь у суді про обрання йому запобіжного заходу і подавав кілька процесуальних документів. Проте до групи, яка вела справу і здійснювала захист Януковича, не входив», – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше прокурор Офісу генпрокурора Яніс Сімонов підтвердив, що новопризначений заступник директора ДБР Олександр Бабіков представляв колишнього президента-втікача Віктора Януковича в суді.