Віталій Касько / фото УНІАН

Рішення Печерського районного суду Києва, що скасовує постанову Каська про поновлення кримінальної справи проти Бахматюка, має відновити нормальну роботу агрохолдингу Ukrlandfarming.

Колишній власник «Віейбі Банку», власник одного з найбільших аграрних виробників України Ukrlandfarming Олег Бахматюк заявив про намір подати до суду на екс-заступника генерального прокурора Віталія Каська за відновлення кримінальної справи проти нього, що призвело до «восьмимісячного терору» щодо бізнесмена й співробітників агрохолдингу.

«Ми будемо подавати до суду на Каська, він порушив усі норми. Людина затероризувала й мене особисто, і компанію Ukrlandfarming, і людей. Будемо звертатися до українських судів і правоохоронних органів щодо його правопорушення, через яке вже фактично вісім місяців триває терор одного з найбільших роботодавців в Україні, в якому працюють 27 тис. людей», - повідомив Бахматюк у коментарі УНІАН.

Відео дня

Читайте такожБула відновлена незаконно: суд ухвалив рішення щодо справи Писарука та Бахматюка (документ)

За його словами, за цей час Національне антикорупційне бюро провело десятки обшуків у компанії та погрожувало менеджменту агрохолдингу, однак, завдяки рішенню Печерського районного суду Києва, яке скасовує постанову Каська про відновлення кримінального переслідування Бахматюка, робота компанії Ukrlandfarming має нормалізуватися.

«Постанова Каська – це фундамент, і тепер без цього фундаменту такі дії не зможуть більше проводитися. Були виписані погрози й десятки тисяч повісток нашим співробітникам. Ми тричі виводили людей на акції, щоб достукатися до влади. Це ті люди, які працюють, сплачують податки, створюють ВВП», - додав Бахматюк.

Також, за його словами, рішення Печерського районного суду повинне скасувати постанову Апеляційної палати ВАКС про заочний арешт Бахматюка.

«Сподіваюся, це рішення дасть нам можливість дійти до якогось конструктивного логічного завершення. Воно остаточне, оскарженню не підлягає... Тепер всі переслідування за законом необхідно припинити. Після цього ми продовжимо вести відкритий діалог з державою», - підсумував бізнесмен.

Як повідомляв УНІАН, 28 травня 2020 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й обрала екс-власникові «VAB Банку» Олегу Бахматюку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

22 листопада 2019 року на сайті Міністерства внутрішніх справ з'явилася інформація про оголошення в розшук екс-власника «VAB Банку», власника агрохолдингу «Укрлендфармінг» Бахматюка. Але насправді його місцеперебування було відомо слідчим, й Інтерпол відмовився оголошувати Бахматюка в міжнародний розшук.

Раніше, 14 листопада, детективи НАБУ повідомили Бахматюку про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого «VAB Банку» Національним банком України.

Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Довідка УНІАН. Група компаній UkrLandFarming була заснована у 2007 році. Земельний банк UkrLandFarming становить 570 тис. га. Компанія виробляє зерно, цукор, м'ясо, сире молоко, шкіру, яйця і яєчні продукти. UkrlandFarming керує однією з найбільш потужних в Україні мережею сучасних елеваторних комплексів, два з яких найбільші в Євразії – 2,6 млн тонн. Компанія експортує продукцію до 40 країн світу.