Олександру Зеленському пропонують присвоїти довічну стипендію / фото from-ua.com

Батько президента України, доктор технічних наук і професор Олександр Зеленський потрапив до переліку видатних діячів освіти, яким запропонували призначити довічну державну стипендію.

Відповідний проект указу президента України Кабінет міністрів виніс на засідання 2 вересня. Про це свідчить трансляція засідання уряду.

Проект указу / фото president.gov.ua

Примітно, що в підсумку проект зняли з розгляду без обговорення.

Стипендія для батька Зеленського: хто ініціатор

Як пише Обозреватель, ідея присвоїти стипендію Олександру Зеленському належить тимчасово виконувачу обов'язки міністра освіти та науки Сергію Шкарлета.

Пояснювальна записка до проекту / фото obozrevatel.com
Пояснювальна записка до проекту / фото obozrevatel.com

Реакція батька Зеленського на присвоєння стипендії

За словами Олександра Зеленського, він не потребує цієї стипендії.

«Мені взагалі особисто нічого не треба. Я не потребую цього взагалі. Ось моя яка думка. Це ще півроку тому по всій Україні, в кожному інституті проводили збори, і самі колективи висували педагогів на цю стипендію. З нашого інституту висунули дві кандидатури - мене і ще одну людину. Таких, як я - повно по всій Україні. Це щороку вручають такі стипендії. І при Порошенкові таке було. І мене на стипендію висунули не тому, що я тато Зеленського - воно мені не треба. Колектив інституту мене висунув, на науковій раді. Я навіть не знав результат - ось це вперше від вас чую. А ви думаєте, це блат від президента? Ви знаєте, що і президент не бідний. І мені вистачає і зарплати, і пенсії. Я 28 років на об'єктах пропрацював, на живих, а не на хабарах», - зазначив він, передає «Страна».

За його словами, до цього його кандидатуру подавали на заслуженого діяча науки та техніки, але він відмовлявся, а в цей раз вирішив не відмовлятися.