Україна розгляне введення санкцій проти Білорусі / Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що Україна розгляне питання про запровадження санкцій проти Білорусі після ухвалення відповідного рішення Європейським Союзом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Що стосується санкцій ЄС, то ми поки що не бачили остаточно затверджених санкційних заходів, яких вживає Європейський Союз, але ми вже приєдналися до попередньої заяви Європейського Союзу з цього приводу, і це свідчить, що загалом ми поділяємо його політику, його підходи. Тому, коли ми побачимо санкційне рішення Європейського Союзу, - будемо ухвалювати і свої відповідні рішення з цього питання", - заявив Кулеба.

Читайте такожУкраїна заморозила всі контакти з Білоруссю-Кулеба

Санкції проти Білорусі: як реагує світ на фальсифікації президентських виборів

  • 11 серпня віце-президент Єврокомісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жосеп Боррель від імені ЄС попередив владу Білорусі про можливі заходи у відповідь на насильство проти протестувальників і фальсифікацію виборів. Зокрема, в Євросоюзі закликали білоруську владу ініціювати справжній і всеосяжний діалог з широкими верствами суспільства, щоб уникнути подальшого насильства, і закликали негайно звільнити всіх затриманих протестувальників.
  • 19 серпня лідери країн-членів ЄС погодилися застосувати санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестувальників. Також вони заявили, що не визнають результати виборів президента Білорусі.
  • Естонія вводить санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікації на виборах та насильство над протестувальниками.
  • На зустрічі 27-28 серпня в Берліні глави МЗС країн ЄС приймуть пропозиції щодо санкцій проти Білорусі.