Україна може запровадити персональні санкції проти окремих білоруських чиновників / фото УНІАН

Україна планує приєднатися до санкцій Євросоюзу проти Білорусі.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я хочу подивитися на остаточне юридичне рішення, хто там в цьому списку. Але так, ми налаштовані приєднатися до цих санкцій, бо тут вже йдеться про питання послідовності політики", - заявив Кулеба.

В МЗС наголошують, що Україна планує приєднатися саме до персональних санкцій щодо певних представників білоруського керівництва.

"Що стосується економічної взаємодії - ми не плануємо атакувати. Ми не плануємо робити Білорусі ще гірше - ми бажаємо їй тільки добра. В нас немає в планах якогось ембарго, запровадження якихось обмежень на торгівлю", - повідомив Кулеба.

Читайте такожСША запровадили санкції проти восьми чиновників Лукашенка

Санкції проти режиму Лукашенка: що відомо

2 жовтня Євросоюз офіційно запровадив санкції проти 40 представників режиму Лукашенка, причетних до придушення мирних протестів та фальсифікацію президентської виборчої кампанії у Білорусі. Водночас особисто проти Олександра Лукашенка санкції не запроваджено.

Процес введення обмежень гальмував Кіпр, який вимагав натомість від Європи відреагувати таким же чином на несанкціоновану розвідку нафтових родовищ Туреччиною у його водах. З цього приводу президент країни навіть зустрічався з Шарлем Мішелем.

Естонія, Латвія і Литва ввели санкції щодо 128 білоруських чиновників. Серед них Лукашенко і його син Віктор, керівник адміністрації президента Ігор Сергієнко і його перший заступник Максим Риженков і заступники Ольга Чуприс, Дмитро Крутой, а також інші чиновники адміністрації Лукашенка.

Сполучені Штати Америки також запровадили санкції проти восьми чиновників Олександра Лукашенка.