"Вагнерівцев" затримали в Білорусі 29 липня / скріншот з відео

Генпрокуратура РФ повідомляє, що Білорусь повернула в Росію 32 членів ПВК "Вагнер", частина з яких воювала на Донбасі за окупантів.

Про це йдеться на сайті Генпрокуратури РФ.

Відзначається, що російські найманці повернуті за клопотанням генерального прокурора Російської Федерації.

Відео дня

"Відповідно до клопотання Генерального прокурора Російської Федерації Краснова І.В. від 05.08.2020 в порядку, передбаченому Мінською Конвенцією про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22.01.1993, тридцять два громадянина Російської Федерації, які були раніше затримані на території Білорусі, перетнули державний кордон Російської Федерації і в даний час знаходяться на території Росії", - йдеться в повідомленні.

Тридцять третій громадянин Росії, який має також білоруське громадянство, залишився на території Республіки Білорусь.

Читайте такожГенпрокурори України і Білорусі обговорили майбутнє затриманих під Мінськом "вагнерівців"

Група "Вагнера" в Білорусі: що було раніше

  • 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали під Мінськом 32 російських бойовика з ПВК "Вагнер" і ще однієї людини на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важких валізи, завантаження яких транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.
  • Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватної військової компанією "Вагнер". Проти них вже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення.
  • Білорусь просить українську владу перевірити причетність затриманих під Мінськом більше 30 росіян до скоєння злочинів в Україні.
  • 30 липня в Офісі президента заявили, що українська сторона звернеться до Республіки Білорусь з клопотанням про екстрадицію бойовиків російської ПВК "Вагнера", яких підозрюють у військових злочинах на території Донбасу, з дотриманням всіх передбачених процедур.
  • 31 липня 2020 року Офісом Генпрокурора до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь направлено повідомлення щодо намірів запитувати видачу 28 осіб, а також прохання затримати їх до отримання екстрадиційного запиту.