У Кремлі відкинули можливість нових переговорів / REUTERS

У Кремлі заявили, що готові вести переговори з Україною тільки в рамках Мінських угод, а не Будапештського меморандуму.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Зеленського вважають несправедливим, щоб харчування легалізації медичного канабісу вирішували лише політики

Відео дня

«Кремль готовий реагувати на ініціативи України щодо реалізації Мінських домовленостей. Ось це те, що, з нашої точки зору, дуже потрібно для українського народу», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, як Кремль відреагує на ініціативи України повернутися до гарантій безпеки, передбачених Будапештським меморандумом.

На повторне запитання, чи готовий Кремль повернутися до Будапештського меморандуму, Пєсков заявив: «Я все сказав, що хотів сказати щодо цієї теми».

Опитування українців про Будапештський меморандум: що відомо

  • 12 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що в день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п'ять суспільно важливих питань. Цей загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, зазначили в Офісі президента.
  • 14 жовтня Зеленський назвав перше питання з всеукраїнського опитування: «Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?».
  • 15 жовтня він заявив, що друге питання стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони.
  • Сьогодні, 16 жовтня, Зеленський озвучив три фінальні питання.