Денис Шмигаль у Верховній Раді / фото REUTERS

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало перевірку декларацій прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та 16 чинних і колишніх міністрів.

Про це йдеться в заяві НАЗК у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожНАЗК вручило Зеленському два адмінпротоколи та передасть матеріали до суду

Відео дня

Зокрема, антикорупційне агентство розпочало перевірку ще 35 декларацій 28 посадовців.

"Серед цих суб’єктів декларування – прем'єр-міністр Денис Шмигаль, а також 16 осіб, які обіймали посади міністрів у 2019 та 2020 роках", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, перевіряються декларації наступних високопосадовців: міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр юстиції Денис Малюська, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, міністр розвитку громад та території Олексій Чернишов, міністр соціальної політики Марина Лазебна, міністр закордонних справ, колишній віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, і віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Також перевіряються декларації колишніх міністрів: колишній міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, екс-перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, екс-віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, екс-міністр юстиції Павло Петренко, народний депутат, колишня віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроантлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, екс-міністр інформаційної політики Юрій Стець, депутат Вінницької обласної ради, екс-віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон і народний депутат, колишня міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Крім того, перевіряється декларація Ольги Стефанішиної, коли вона обіймала посаду генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів.

"НАЗК здійснює перевірку щорічних декларацій за 2019 рік. Якщо у реєстрі наявні декларації суб’єкта і за 2018 рік - перевіряються дві декларації", - йдеться в повідомленні.

Окремо сказано, що з початку перезапуску НАЗК до перевірки взято 503 декларації.

Як повідомляв УНІАН, 20 липня Національне агентство з питань запобігання корупції початок перевірку декларацій глави держави Володимира Зеленського та п'ятого президента Петра Порошенка.