Зеленський особисто проінформував НАЗК про порушення ним законодавства щодо подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський особисто проінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

Про це повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

Читайте такожЗеленський оприлюднив декларацію: дохід сім'ї - майже 29 мільйонів гривень

Відео дня

У прес-службі пояснили, що у 2019 році родина президента отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн.

Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

Згідно із законодавством, Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення.

Зеленський наголошує, що всі громадяни України рівні перед законом, і готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Зеленський оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік.

Згідно з декларацією, доходи Зеленського та членів його родини у 2019 році становили понад 28,6 млн грн. Також родина Зеленських сплатила до бюджету податки на суму 3,6 млн грн.

Про придбання ОВДП глава держави у декларації повідомив.