Фото: REUTERS

19 із 27 представників країн-членів Європейського Союзу візьмуть участь у відеоконференції з Росією, на якій будуть присутні також представники окупаційної влади анексованого Криму, таким чином порушивши чинний протокол щодо контактів із фізичною владою півострова.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на двох дипломатів з країн ЄС.

Конференцію, заплановану на 21 травня, організувала Москва, серед питань – поточна ситуація в регіоні.

Відео дня

Крім того, порушить протокол також делегація ЄС в ООН.

Читайте такожСуд зобов'язав Офіс генпрокурора завести справу щодо втручання Байдена в роботу Шокіна у 2016 році

У пояснювальній записці щодо конференції, автором якої є постійна місія Росії при Організації Об'єднаних Націй і яка є в розпорядженні Радіо Свобода сказано, що на заході вітають всіх «базованих у Нью-Йорку представників держав-членів ООН на рівні постійних представників, їхніх заступників й експертів, а також пресу».

На зустрічі російський посол в ООН Василь Небензя виступить зі вступною і заключною заявами, а прихильники російської анексії виступлять з презентаціями.

Серед учасників – заступник голови підконтрольного Кремлю Духовного управління мусульман Криму і Севастополя Есадуллах Баіров, голова громадської організації «Українська громада Криму» Анастасія Гридчина, керівник проросійської телерадіокомпанії «Міллет» Ервін Мусаєв і Олександр Макар, ведучий проросійського кримського телеканалу «Крим».