Джерела УНІАН у Слузі народу переконували, що голоси за відставку Разумкова знайдуться / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Фракція "Слуга народу" ініціює відставку Дмитра Разумкова з посади голови ВР.

Про це повідомив у Facebook сам Разумков.

Він пише: "Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Одразу розписав документ на Апарат Верховної Ради України.

Відео дня

Як і обіцяв, зволікати з процесом не буду. Сьогодні колеги отримають підписні листи".

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, які питання розглядатимуть у ТрускавціВін також потролив колег: "Продуктивної роботи у Трускавці!)"

Разумков розмістив на своїй сторінці звернення лідера фракції "СН" Давида Арахамії.

Арахамія посилається на частину першої статті 76 Закону "Про Регламент Ради" та пункт 2 частини другої статті 76 Закону "Про Регламент".

"З огляду на вищенаведене, прошу Вас дати доручення відповідним структурним підрозділам Апарату Верховної Ради України видати підписні листи для збору підписів народних депутатів України під пропозицією про відкликання Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О.", – йдеться у тексті звернення.

Засідання "Слуги народу" у Трускавці й відставка Разумкова

1-2 жовтня у Трускавці в готелі Rixos Prykarpattya відбудеться виїзне засідання фракції "Слуга народу". Планується, що в ньому візьмуть участь президент Володимир Зеленський та представники Офісу президента й уряду.

Тоді Разумкову не надходило запрошення на засідання фракції "СН" у Трускавці. "Але ми не виключаємо, що голова Верховної Ради буде в ці дні на Західній Україні, зокрема, у Львівській області", - зазначила прес-секретар Разумкова Ольга Туній у коментарі УНІАН 27 вересня. Водночас у Разумкова не виключали, що якщо відповідне запрошення надійде, то спікер відвідає засідання фракції.

На думку політолога Володимира Фесенко, на виїзному засіданні фракції у Трускавці вирішуватиметься питання відставки Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. Раніше Разумков звернувся до антикорупційних органів із тим, аби вони перевірили інформацію про начебто пропозиції хабарів за голоси за "деякі відставки".

Голова Верховної Ради запевняв, що в нього немає конфлікту з партією чи фракцією "Слуга народу"

Як повідомляв УНІАН співрозмовник у "Слузі народу", у парламенті знайдуться голоси за відставку Разумкова.

Вас також можуть зацікавити новини