Блінкен у Києві / фото twitter.com/jmhansler

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва. Про це у своєму Twitter повідомила кореспондент CNN Дженніфер Ханслер. Вона опублікувала фото американського чиновника біля трапа літака.

Візит Блінкена до України: що відомо

Як повідомлялося, Блінкен відвідає Київ та Берлін 19-20 січня. У столиці України він 19 січня зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою для того, щоб "зміцнити прихильність Сполучених Штатів до суверенітету та територіальної цілісності України".

Також Блінкен зустрінеться з членами сімей та співробітниками посольства США в Україні, щоб "повідомити про зусилля Держдепартаменту з планування на випадок непередбачених обставин, якщо Росія обере подальшу ескалацію".

Читайте такожДержсекретар США та Боррель зідзвонилися через Україну: які питання обговорювалиПісля візиту в Україну держсекретар 20 січня вирушить до Берліна для обговорення останніх дипломатичних взаємодій з Росією та спільних зусиль для стримування подальшої агресії Росії проти України, зокрема готовність союзників та партнерів втілити "величезні наслідки та серйозну економічну ціну для Росії".

У Києві 19-20 січня можуть обмежити рух на дорогах через візит державного секретаря Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкена в Україну. Обмеження руху можливі у центральній частині міста, а також на деяких вулицях Дарницького району.

Нагадаємо, минулого разу Блінкен відвідував Київ у травні 2021 року.

Вас також можуть зацікавити новини: