Дії правоохоронних органів по боротьбі з корупцією схвалює лише 4% українців. 

Дані соціологічного дослідження показують рекордну недовіру до антикорупційних органів та їх керівників.

Так 96% опитаних відзначають роботу правоохоронців у боротьбі з корупцією як неефективну, а найгірший баланс довіри і недовіри до правоохоронних інституцій - у НАБУ та САП.  Баланс довіри до них є від'ємним і складає у НАБУ -58,7%, САП - -59,9%. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 3 по 9 липня 2020 року. 

Відео дня

Зокрема найнижчий рівень повної підтримки серед усіх керівників правоохоронних органів виявився у директора НАБУ Артема Ситника. Так на питання ”Як Ви оцінюєте роботу наступних державних діячів-очільників правоохоронних структур?” щодо Артема Ситника тільки 1,1% відповів “повністю позитивно”,  “скоріше позитивно” - 9,5%.

Нагадаємо, що Конституційний суд України визнав неправомірним призначення Ситника директором НАБУ, однак сам Ситник заявив, що лишається директором бюро попри рішення суду. Згідно з висновком Центру політико-правових реформ, після ухвали Конституційного суду  всі рішення Артема Ситника після 28 серпня 2020 року можуть бути оскаржені в судовому порядку та визнані протиправними.