Ілюстрація REUTERS

У Сполучених Штатах Америки затвердили пакет безпекової допомоги Україні на 2020 рік у розмірі 250 млн доларів по лінії Міністерства оборони (Пентагону).

Про це повідомляє Посольство України в США.

"Відповідно до рекомендацій Міністерства оборони США, Конгрес затвердив весь пакет безпекової допомоги Україні на 2020 рік на суму 250 млн доларів за програмою "Ініціатива безпекової допомоги Україні" (USAI)", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Традиційно, згідно з американським законодавством, 50% допомоги за цієї програмою надається Україні лише за умови здійснення практичних кроків у сфері реформування сектору безпеки й оборони.

Цьогорічний пакет безпекової допомоги передбачає надання Україні, серед іншого, засобів контрбатарейної боротьби, транспортних засобів, медичного обладнання, здійснення підготовки підрозділів ЗСУ тощо.

Читайте такожНАТО закликає Україну продовжувати реформи

"Надані американською стороною засоби сприятимуть посиленню бойової спроможності української армії, але головне - допомога США спрямована на збереження життя і здоров’я українських воїнів, які борються з російською агресією. Окремий акцент у цьогорічному пакеті безпекової допомоги робиться на підтримці Військово-морських сил Збройних сил України, що дуже важливо в умовах агресивної поведінки РФ в акваторіях Чорного й Азовського морів", - йдеться у повідомленні.

Посольство подякувало американським партнерам за триваючу потужну підтримку процесу реформ в Україні та зміцнення оборонних можливостей України на передовій боротьби з російською агресією.

"Реформа сектору безпеки і оборони України, наближення його до стандартів НАТО є одним з головних пріоритетів українського уряду", - заявили у посольстві.

Як повідомляв УНІАН, Пентагон повідомив Конгрес про те, що український уряд домігся необхідного прогресу в ключових інституційних реформах, і заслуговує на додаткову військову допомогу в розмірі 125 мільйонів доларів. Пакет на 125 млн доларів є другою частиною $250 млн допомоги Україні, виділеної Конгресом на 2020 рік.