Україна і Польща мають складне спільне історичне минуле / Фото ua.depositphotos.com

Заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявляє, що Росія завжди намагатиметься вносити розбрат у відносини між Україною і Польщею.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час засідання Парламентської асамблеї Україна - Польща в режимі відеоконференції.

Читайте такожПольща передала українським військовим медикам гуманітарну допомогу для протидії COVID-19

Відео дня

За словами Кондратюк, Україна і Польща "не мають іншого шляху, аніж розвивати добросусідські, рівноправні та взаємовигідні відносини стратегічного характеру".

"Наші народи і країни не мають права на непорозуміння. Особливо, враховуючи складне історичне минуле. Маємо усвідомити, що Росія завжди буде бенефіціаром українсько-польських чвар, вона намагатиметься вносити розбрат у стосунки між Україною і Польщею. Саме тому маємо зробити все для того, аби не дати нікому розсварити наші країни, що ослабить їхню стійкість перед російським тиском", - підкреслила Кондратюк.

Як повідомляв раніше УНІАН, уряд Польщі розкритикував статтю президента Росії Володимира Путіна про Другу світову війну і назвав її спробою маніпуляції історією задля впливу на поточну міжнародну політику.