В Україні досі немає великого Державного герба / фото УНІАН

Кабінет міністрів прийняв рішення про проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду.

Рішення прийнято без обговорення.

Відео дня

Читайте такожУ ВР пропонують обрати на конкурсі найкращий ескіз великого Державного герба України

Як проводитиметься конкурс

25 серпня Верховна Рада доручила уряду провести конкурс на кращий ескіз великого Державного герба України.

До 1 жовтня Кабмін мав утворити організаційний комітет, а також вирішити питання фінансового та матеріально-технічного забезпечення конкурсу.

До 1 листопада уряд повинен провести суспільне обговорення ескізу великого Державного герба України. До 1 грудня необхідно встановити переможця і подати на розгляд Верховної Ради пропозиції, встановлені за результатами конкурсу.

Питання великого Державного герба: передісторія

  • Як відомо, в лютому 1992 року Верховна Рада постановою затвердила Державний герб незалежної України, який має статус малого герба - золотий Тризуб на синьому щиті.
  • Проводилося кілька конкурсів щодо великого герба, але вони були безрезультатними, тому що навколо питання було багато критики і 300 голосів народних депутатів не набиралося б.
  • Відповідно до Конституції, "великий Державний герб України встановлюється з урахуванням малого Державного герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України. Головним елементом великого Державного герба України є Знак Княжої держави Володимира Великого (малий Державний герб України)".