18 жовтня 2020 року колишньому посадовцю вже було повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем / УНІАН

У справі проти колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського щодо зловживань при закупівлях вантажівок в рамках оборонного замовлення експертиза встановила понад 17,44 млн грн збитків.

Про це УНІАН повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Зазначається, що прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про зміну підозри Гладковському у справі щодо зловживань при виконанні оборонного замовлення у 2017 році - збільшено суму інкримінованих збитків до понад 17,44 млн грн.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС прокоментували переговори Німеччини та РФ щодо Донбасу без участі України

18 жовтня 2020 року колишньому посадовцю вже було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що екс-посадовець використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди комерційною структурою, частки у статутному капіталі якої прямо та опосередковано належать колишньому високопосадовцю та його близьким родичам.

Повідомлялося, що внаслідок цих дій державним інтересам було завдано збитків на суму понад 10,62 млн грн.

Проте проведена економічна експертиза встановила, що сума збитків становить понад 17,44 млн грн. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня 2019 року НАБУ затримало колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня у САП заявили, що екс-посадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Прокурори САП просили ВАКС взяти Гладковського під варту з альтернативою внесення застави у 100 млн грн, однак суд постановив обрати екс-посадовцю запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 10,6 млн грн. У жовтня за Гладковського було внесено заставу, він вийшов із СІЗО.

30 квітня у справі щодо зловживань під час закупівлі вантажівок було повідомлено про підозру колишнім заступнику міністра оборони та директору департаменту військово-технічної політики розвитку озброєння та військової техніки Міноборони.

Слідством встановлено, що екс-заступник міністра оборони та директор згаданого департаменту у змові з Гладковським у 2017 році організували закупівлю в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів за цінами, які суттєво перевищували передбачені бюджетом. Виробником та постачальником цих транспортних засобів виступила компанія, за версією слідства, афільована з посадовцем РНБО.