Новою головою АМКУ стала Ольга Піщанська / фото УНІАН

Верховна Рада України призначила Ольгу Піщанську головою Антимонопольного комітету України.

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідну постанову №3856 проголосували 255 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Як зазначив перед голосуванням голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, в процесі реформи Антимонопольного комітету і при розробці законопроектів Піщанська активно співпрацювала з народними депутатами.

Відео дня

Читайте такожДепутати відправили у відставку голову АМКУ Терентьєва

«Вже було сказано в цьому залі, що Україна страждає і обтяжена монополіями в енергетиці, в транспорті, зокрема - в авіалініях, в добривах, в тютюні, в ритейлі. І все це є тими викликами, які потрібно буде вирішити не тільки парламенту своїми законопроектами, а й органу, який є одним з критичних регуляторів країни. За результатами нашої співпраці я хочу сказати, що у нас є довіра і розуміння того, що саме Ольга Піщанська здатна зробити це разом з народними депутатами, за допомогою парламенту і нашої великої команди», - сказав він.

Також Наталуха зазначив, що комітет заслухав звіт Піщанської про роботу АМКУ і рекомендував підтримати її кандидатуру.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня Верховна Рада прийняла постанову про звільнення Юрія Терентьєва з посади голови Антимонопольного комітету України.