Гордон заявив, що інтерв'ю з Гіркіним зробив "у співпраці" з українськими спецслужбами / фото instagram.com/gordondmytro

Український журналіст Дмитро Гордон заявив у відеозверненні, що його інтерв'ю з одним з керівників бойовиків угрупування «ДНР» в 2014 році Ігорем Гіркіним (Стрілковим) проходило «у співпраці» з українськими спецслужбами.

Читайте такожГордон вирішив взяти інтерв'ю у російського терориста Гіркіна: соцмережі розлючені

«Інтерв'ю з Наталею Поклонською та з Ігорем Гіркіним були зроблені мною в співдружності з українськими спецслужбами. Ці інтерв'ю ніколи до цього не робив ніхто і ніколи ніхто в Україні не опитував ні Поклонську, ні Гіркіна щодо зради і злочинів, які були скоєні за участю цих людей на території України», — сказав він відеозверненні.

За словами Гордона, флешки з матеріалами цих інтерв'ю знаходяться в Гаазі.

«Ці свідчення Поклонської і Гіркіна стануть одним з основних свідчень на процесі у справі про анексію Криму і розв'язуванні кривавої бійні на Донбасі», — підкреслив він.

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов зазначив, що сказане Гіркіним в інтерв'ю може бути використано в кримінальних справах.

«Кожен виконує свою роботу. Журналіст бере інтерв'ю, а я, як прокурор, який відповідає за розслідування військових злочинів, аналізую сказане і досліджую факти. Тому в цьому випадку, можу висловити лише подяку, а не критикувати за ті свідчення, які почуло наше суспільство і правоохоронні органи. В тому числі і про катастрофу літака MH17», — сказав він у коментарі «Цензор.НЕТ».

Мамедов нагадав, що Міжнародна слідча група, у якій він представляє інтереси України, нині займається збором доказів.

«Слідство нерідко використовує відкриті матеріали, які згодом служать аргументами в суді. Наприклад, можу привести прес-конференцію. четвертого президента України, матеріали якої використовували як обгрунтування того, що він знав про судовий процес, де він обвинувачений. Журналістів, які брали участь у такій конференції, ніхто ж не хейтив, вони допомогли, тим самим, роботі слідства», — пояснив заступник генпрокурора.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, український журналіст Дмитро Гордон взяв інтерв'ю у російського терориста, одного з колишніх лідерів бойовиків "ДНР" Ігоря Гіркіна.

Зауважимо, що за кілька годиною до заяви Гордона Служба безпеки України повідомила, що проведе перевірку в зв'язку з інтерв'ю, яке Дмитро Гордон взяв у Ігоря Гіркіна.

Раніше Гордон взяв інтерв'ю у так званої "екс-прокурора Криму", яка активно сприяла анексії півострова Росією, Наталії Поклонської. Зараз вона є депутатом Держдуми РФ, обраним під час нелегітимного голосування в Криму.