Росія 21-26 вересня проведе військові навчання Кавказ-2020 / фото REUTERS

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна уважно слідкує за перебігом російських військових навчань "Кавказ-2020", щоб своєчасно виявити ознаки загроз національній безпеці.

Як передає прес-служба РНБО, про це він заявив, коментуючи початок стратегічних командно-штабних військових навчань "Кавказ-2020", які РФ проводить з 21 по 26 вересня.

"Україна уважно слідкує за перебігом російських військових навчань "Кавказ-2020", аби своєчасно виявити ознаки загроз національній безпеці", - заявив Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що зі свого боку в Україні 22-25 вересня триватимуть стратегічні командно-штабні навчання "Об’єднані зусилля - 2020".

Читайте також"Кримчани їй не потрібні": у Зеленського пояснили, навіщо Росія стягує війська в Крим

Військові навчання Росії біля кордонів України

  • Російські військові стратегічні навчання "Кавказ-2020" відбудуться 21-26 вересня.
  • Як заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, під час навчань будуть відпрацьовані питання управління угрупованнями військ, з’єднаннями і підрозділами в "спільних операціях з локалізації та вирішення збройних конфліктів, пов'язаних із протидією тероризму". Планується участь військових контингентів 9 іноземних держав та ще 9 країн направлять до Росії військових спостерігачів.
  • За словами Шойгу, основні дії розгорнуться на полігонах Капустін Яр і Ашулук (Астраханська область), а також в акваторіях Чорного і Каспійського морів.
  • Україна у відповідь на проведення Росією навчань "Кавказ-2020" в останній декаді вересня проведе командно-штабні навчання "Спільні зусилля-2020". Під час навчань планується перевірити здатність Генерального штабу Збройних сил у новій структурі діяти відповідно до стандартів НАТО й організовувати взаємодію з пунктами управління збройних сил країн НАТО.