Резніков розповів про логіку дій Росії на перемовинах / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Якщо Кремль зрозуміє, що позиція провідних держав 100% на боці України у питанні щодо Донбасу, то він буде готовий йти на поступки. А поки у Москві "продовжують плекати надію", що західні країни можуть відвернутися від Києва.

Читайте такожНардеп пояснив, чому питання про Донбас в опитуванні "розділило українське суспільство"

Таку думку в інтерв'ю на телеканалі "Україна 24" висловив міністр з реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков. При цьому він вважає, що росіяни "глибоко помиляються", займаючи таку позицію.

Відео дня

"Вони (росіяни - ред.) будуть готові до перепису хоч всіх 100% (пунктів Мінських домовленостей - ред.), якщо розумітимуть, що ситуація змінилася й позиція і Німеччини, і Франції, Сполучених Штатів, Великої Британії на боці України є для них настільки очевидною, що їм просто не вигідна ця війна", - зазначив Резніков.

Міністр впевнений, що наразі Кремль "продовжує плекати надію", що він звинуватить Україну нібито в порушенні Мінських угод, і нібито через те європейські країни, "які не хотіли б воювати, а хотіли б торгувати", можуть почати рухатись в бік консенсусу і розглянути зняття санкцій.

"Можливо, після виборів у Сполучених Штатах щось зміниться щодо України й до Росії, і більше буде симпатії на користь Російської Федерації. Але я думаю, що тут вони глибоко помиляються, тому що є така філософія deep state, глибинної держави, Сполучених Штатів. Я переконаний, що нічого поганого не відбудеться", - додав Резніков.

Російська агресія в Україні: інші новини