Посольство США підтримало українців / фото УНІАН

Посольство США заявляє про підтримку українського народу і президента Володимира Зеленського у боротьбі з намаганнями певних осіб "розвернути у зворотній бік хід реформ", які впроваджуються в Україні після Революції гідності.

Про це йдеться у повідомленні Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні у мікроблозі Twitter.

"Сполучені Штати Америки підтримують народ України, український уряд та президента Зеленського у боротьбі з посиленими нападами з боку певних зацікавлених сторін заради того, щоб розвернути у зворотній бік хід реформ, проведених за останні шість років. Україна втілить прагнення Революції гідності, тільки коли спільний інтерес переважатиме над інтересами корисливих осіб", - наголосили американські дипломати.

Читайте такожВ ЄС заговорили про "паузу" для українського безвізу після скандального рішення Конституційного суду (документ)

Скандальне рішення КСУ щодо незаконного збагачення: що відомо

  • 27 жовтня Конституційний суд за поданням 47 народних депутатів ухвалив рішення, яким скасував статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за недостовірне декларування.
  • Також КС визнав неконституційними положення законів про перевірку е-декларацій чиновників і скасував право НАЗК перевіряти декларації та виявляти конфлікт інтересів.
  • Конституційний суд своїм рішенням позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спецперевірок декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений.
  • 28 жовтня НАЗК закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.
  • Конституційний суд 28 жовтня оприлюднив текст рішення, ухваленого Великого палатою КС у складі 15 суддів.
  • У НАБУ заявили, що через рішення КС всі справи про недостовірне декларування закриють, а викриті на зловживаннях посадовці уникнуть відповідальності.