Контрсанкції Росії - Путін продовжив дію продуктового ембарго / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін продовжив до кінця 2021 року дію свого указу про «продуктове ембарго» щодо країн, які ввели антиросійські санкції, зокрема й України.

Читайте такожУ ТКГ розповіли про" шалений тиск " на РФ з боку Франції та Німеччини

Як повідомляють РИА Новости, уряду доручається забезпечити здійснення заходів з реалізації відповідного указу і за необхідності вносити пропозиції про зміну терміну дії обмежень.

Відео дня

Санкції проти РФ і відповідь Кремля

  • У липні 2014 року Євросоюз, а також США, Канада, Японія і ряд інших країн оголосили про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Перший етап санкцій було введено ще в березні 2014 року - після анексії Росією українського Криму.
  • У серпні 2014 року Росія ввела обмежувальні заходи проти країн Заходу у відповідь на їх санкції. Зокрема, в Росію заборонено ввозити деякі види сільгосппродукції, сировини і продовольства із США, країн ЄС, Канади, Австралії й інших країн. Пізніше ембарго поширили на Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн, а з 2016 року - на Україну. Під заборону потрапили м'ясо, ковбаси, риба і морепродукти, овочі, фрукти, молочна продукція.
  • У міру збереження західних санкцій Росія продовжує заходи у відповідь.