Дмитро Кулеба зініціював питання про спорудження монументу українцям, які загинули за мир у Другій світовій війні / Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в розмові із своїм німецьким колегою Гайко Маасом порушив питання спорудження у Берліні монументу українцям, загиблим у Другій світовій війні.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Читайте також"Іншої Росії у нас немає": Кулеба розповів про рівень довіри до РФ

Відео дня

"У контексті 75-ї річниці завершення Другої світової війни у Європі, яку невдовзі відзначатиме світ, Дмитро Кулеба порушив питання спорудження у Берліні монументу українцям, загиблим у Другій світовій війні. За його словами, такий монумент був би гідним вшануванням їхньої пам’яті", - заявили у відомстві.

Міністри обговорили подальші кроки, які необхідно здійснити задля втілення рішень саміту лідерів у Парижі та підготовки до саміту у Берліні.

Як повідомляв раніше УНІАН, Кулеба заявив, що дуже хотів би, щоб розмови міністрів закордонних справ у «нормандському форматі» стали регулярними, «щоб вони не відбувалися, як Великдень, раз на рік у трьох версіях різних календарів, але щоб ми мали регулярний контакт».