Гео Лероса вигнали з фракції "Слуги народу" / фото УНІАН

Члени пропрезидентській фракції «Слуга Народу» зібрали підписи за виключення з неї депутата Гео Лероса.

Про це повідомила прес-служба політсили.

Там наголосили, що зібрали підписи «більшістю голосів народних депутатів». Це дозволяє виключити Гео Лероса з-поміж членів фракції.

Відео дня

"Повідомляємо, що за результатами збору підписів більшістю голосів народних депутатів ухвалено рішення про виключення Лероса Гео Багратовича з числа членів фракції політичної партії "Слуга Народу" у Верховній Раді України", - сказано у повідомленні.

Чому Лероса виключили із фракції "Слуга народу"

Сьогодні, 1 вересня, народний депутат від «СН» Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що у фракції «Слуга народу» збирають підписи за виключення з лав фракції депутата Гео Лероса.

Сьогодні раніше на засіданні парламенту Лерос вкотре розкритикував діяльність керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. Він наголосив, що сьогодні Україна «рухається в прірву», немає жодної стратегії розвитку держави.

«Саме Єрмак телефоном роздає вказівки, на кого відкривати справи, на кого закривати, кого призначати на державні посади та кого звільняти», - сказав депутат.

Лерос також гостро розкритикував Зеленського за кадрову політику, за невиконання виборчих обіцянок і зазначив, що «саме ви своїми мікробами та бактеріями брехні заразили всю Україну».

31 серпня, виступаючи на з’їзді партії «Слуга народу», президент Володимир Зеленський зазначив, що монобільшість в парламенті існує, і що багато зроблено для розвитку України.

Водночас він додав, що у діяльності провладної фракції були помилки.

«Але вони визнаються і дійсно виправляються… Так деякі люди, на жаль, забули, як вони сюди потрапили і для чого. Це теж є. Вони мікроби, вони бактерії у здоровому організмі. Але, на щастя, їх дуже мало, і вони слабкі. Я впевнений, що ми не помітимо їх на шляху до успіху, і навіть їх ніколи не згадає історія, навіть не згадає їх імена», - сказав президент.

Гео Лерос - хто це 

  • Гео Лерос потрапив до Ради у складі партії «Слуга народу», був позаштатним радником Володимира Зеленського. За діяльністю – режисер, арт-куратор.
  • У березні Лерос став учасником конфлікту з головою ОПУ Андрієм Єрмаком. Депутат оприлюднив відео, на яких брат Єрмака Денис нібито обговорює питання призначення людей на держпосади.відповідь Єрмак пригрозив Леросу розслідуванням, а його брат назвав записи «нарізкою».
  • САП відкрила провадження і передала її в СБУ. Невдовзі у Нацполіції, куди направили справу далі, заявили про відсутність корупційної складової.

Підпал авто Гео Лероса

  • У ніч на 29 серпня Гео Лерос заявив про підпал його автомобіля невідомими. Транспорт був припаркований біля житлової багатоповерхівки.  
  • У столичній поліції заявили, що працюють над встановленням причин загорання автомобіля.