Місцеві вибори в Україні мають пройти у жовтні / Фото УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що якщо в Україні будуть підстави для запровадження тотального карантину через епідемію коронавірусу, то місцеві вибори, які заплановані на жовтень цього року, будуть перенесені.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції на тему «100 днів уряду».

«Кошти на вибори є, ми плануємо проведення цих виборів», - сказав він і додав, що наразі світ живе в умовах невизначеності через поширення коронавірусу.

Відео дня

Читайте також"Слуга народу" втрачає підтримку українців, але залишається лідером рейтингу - опитування

«Якщо будуть підстави в Україні для запровадження тотального карантинного обмеження, то, напевно, ми будемо вимушені перенести ці вибори, але поки що ми сподіваємося, що ми будемо управляти адаптивними механізмами щодо цієї хвороби доволі ефективно і це дасть нам змогу в жовтні провести вибори», - наголосив голова уряду.

Як повідомляв УНІАН, чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів мають відбутися 25 жовтня.

19 травня члени фракції "Слуга народу" звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення публічних внутрішньопартійних виборів (праймеріз) перед виборами міського голови Києва та інших міст.

Читайте такожПраймеріз на посаду міського голови Києва в партії "Слуга народу" відбудеться у два етапи - Зеленський

Депутати запропонували визначити професійних кандидатів на посади міських голів, які матимуть реальні шанси перемогти корумпованих міських чиновників на місцевих виборах цієї осені.

20 травня Зеленський запевнив, що праймеріз у партії "Слуга народу" перед виборами мера Києва відбудеться, і він підтримуватиме на цих виборах його переможця.

6 червня президент повідомив, що праймеріз відбудеться у два етапи. За його словами, кандидати мають продемонструвати програму - "що вони збираються робити з Києвом".

На другому етапі, сказав Зеленський, партія вивчить результати соціологічних досліджень і обере кандидатуру, яка матиме більше шансів на перемогу на виборах мера Києва.

У праймеріз партії "Слуга народу" на виборах міського голови Києва братимуть участь народні депутати Микола Тищенко, Олександр Дубінський та Олександр Качура.