Найбільше місць в обласних і районних радах за підсумками місцевих вибрів в Україні здобуває партія «Слуга Народу».

Про це на брифінгу заявив голова партії Олександр Корнієнко.

За його словами, після обробки результатів паралельного підрахунку голосів із 49% дільниць «Слуга Народу» має 20% місць в обласних радах, 17% — у районних і 15% — голів ОТГ.

Відео дня

Паралельний підрахунок голосів засвідчив іще й перемогу представника «Слуги Народу» на виборах до Верховної Ради у 208 окрузі (Чернігівська область). Анатолій Гунько набирав там понад 33% голосів, випередивши найближчого опонента на 1400 голосів.

Попри значну кількість зафіксованих порушень, зазначив Корнієнко, вони не мали суттєвого впливу на результати виборів. Волевиявлення відбулося за всіма демократичними стандартами. Водночас підкреслив, що там, де є суттєві порушення, партія юридично відстоюватиме голоси виборців.

«Наші партійні структури готуються до позовів. Десь уже пішли позови. Наша стратегія — всім порушенням даємо хід і намагаємося їм дати юридичне розгортання. Тому що будь-який подібний момент у виборчому процесі потрібно висвітлювати, спробувати вирішити на користь ображеної сторони. Тим самим ми робимо виборчий процес кращим, і на майбутнє зокрема», — сказав Корнієнко.