Резніков розповів про роботу в ТКГ / фото УНІАН

Віце-прем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков прокоментував міф про те, що в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі начебто "підкилимно готуються вибори в ОРДЛО на 25 жовтня".

Читайте такожРезніков назвав "надзвичайно складними" переговори щодо Донбасу

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Відео дня

Говорячи про міфи про ТКГ, Резніков зазначив:

"Ще один міф, що в ТКГ начебто підкилимно готуються вибори в ОРДЛО на 25 жовтня цього року, і начебто тому весь цей клопіт навколо відомої постанови парламенту. Вибачте, але це нісенітниця. Для виборів потрібен окремий закон. І про це сказано, в тому числі, в комплексі заходів Мінських угод".

Так, підкреслив він, саме за окремим законом, ухваленим Верховною Радою на підставі законодавства та Конституції України, а також Копенгагенських стандартів "можуть бути проведені вибори в ОРДЛО після повної деокупації".

"Після виконання всіх безпекових умов, які передбачені в комплексі заходів Мінських угод", - додав Резніков.

Де не проводитимуться місцеві вибори

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня.
  • Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу.
  • Згідно з рішенням, вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополя та в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться.
  • Також у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької і Луганської областей, вибори депутатів Донецького і Луганського обласних рад не призначаються і не проводяться.