Забуранна перебуває з візитом у США / фото facebook.com/Забуранна

Нардеп від "Слуги народу" Леся Забуранна поділилася подробицями візиту української делегації до Вашингтона (США).  За її словами, вони провели низку важливих зустрічей щодо майбутнього спецтрибуналу для російських злочинців.

Як написала народна обраниця у своєму Facebook, на зустрічах обговорювали таку ідею та її реалізацію з Департаментом юстиції, на якій був присутній Брюс Шварц, заступник радника Генерального прокурора США, а також радники команди, що займається розслідуваннями воєнних злочинів.

Так, українські політики зустрілися з командою Держдепу, членами Комітету Сенату з юридичних питань, членами Комітету Сенату з питань міжнародних відносин.

Відео дня

"У Палаті представників поділилися проектом спецтрибуналу зі співголовою Гельсінської комісії США Конгресменом Стівом Кохіном. Зустрілися з Конгресменом Біллом Кітінгом, автором резолюції Палати представників з закликом до президента Байдена підтримати Україну в бажанні покарати вище керівництво РФ за злочин агресії проти України", - написала Забуранна.

Вона висловила сподівання, що ця резолюція буде ухвалена в новому скликанні Конгресу на початку нового року.

"І звичайно ж, ми не могли облишити увагою нашу сильну українську діаспору у Вашингтоні. В Українському домі сьогодні доповіли про мету та результати роботи делегації нашим прекрасним представникам України в США", - додала нардеп.

А на завершення дня, продовжила народна обраниця, відбулася продуктивна зустріч зі справжнім другом України - конгресвумен Марсі Каптур.

Забуранна відзначила колосальний інтерес до питання трибуналу. За її словами, фактично кожен зі співрозмовників погодився з необхідністю створити механізм для притягнення до відповідальності керівництва РФ, яке своїм наказом про вторгнення дало згоду на здійснення десятків тисяч воєнних злочинів.

"Це показує, що суд над Путіним та його найближчими соратниками для забезпечення справедливості є універсальною потребою як парламентарів та урядовців, так і громадянського суспільства", - підсумувала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: