REUTERS

Якби вибори президента відбулися наприкінці квітня, то понад 42% українців, які визначились з вибором, проголосували б за чинного президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться в результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 17 по 25 квітня щодо електоральних настроїв українців.

Читайте також70% українців считают неуспішними дії влади у вирішенні конфлікту на Донбасі - опитування

Відео дня

Так, якби вибори президента України відбувалися наприкінці квітня, то за тих чи інших кандидатів проголовував би наступний відсоток населення: 27,7% проголосували б за Зеленського, 9,7% – Петра Порошенка, 8% – Юрія Бойка, 6,3% – Юлію Тимошенко, 4,1% – Ігоря Смешка, 2,8% – Анатолія Гриценка, 2,3% – Олега Ляшка, 1,2% – Святослава Вакарчука, 0,5% – Олександра Вілкула, за інших кандидатів – загалом 2,4%, 3,6% – викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень, 20,1% – не визначилися, за кого голосувати, 2,7% – відмовилися відповідати на запитання, 8,5% – сказали, що не будуть голосувати на виборах.

"Серед тих, хто визначився, власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в кінці квітня, отримаємо наступні результати: 42,6% проголосували б за Володимира Зеленського, 14,9% – за Петра Порошенка, 12,2% – за Юрія Бойка, 9,7% – за Юлію Тимошенко, 6,4% – за Ігоря Смешка, 4,3% – за Анатолія Гриценка, 3,5% – за Олега Ляшка, 1,8% – за Святослава Вакарчука, 0,8% – за Олександра Вілкула, за інших кандидатів – загалом 3,7%", - йдеться в результатах опитування.

***Опитування проведено КМІС з 17 по 25 квітня методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 4024 інтерв'ю.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників близьких до 50%, 1,5% — для показників близьких до 25%, 1% — для показників близьких до 10%, 0,8% — для показників близьких до 5%, 0,4% — для показників близьких до 1%.