Кривонос заспокоїв, що всі загрози, які можуть існувати, вже давно опрацьовані Генеральним штабом / president.gov.ua

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос не виключає, що будь-які російські військові навчання, зокрема в Криму, можуть перейти в «активну фазу бойових дій».

Про це він сказав Крим.Реалії, коментуючи можливість атаки Росії проти України.

За даними Кривоноса, російські штаби і мобілізаційна база на півострові знаходяться в підготовленому стані.

Відео дня

«Коли штаби і мобілізаційна база підготовлені, а вони вже підготовлені в Криму, цей потенціал під виглядом резервістів може прибути спочатку на навчання, а навчання можуть перейти в активну фазу бойових дій, це відбувається дуже швидко. Сьогодні вранці це ще навчання, а завтра вранці це вже початок агресії», – зазначив представник РНБО.

При цьому він запевнив, що Україна готова до будь-яких загроз.

Читайте такожНове перемир'я на Донбасі: що воно передбачає, як дотримується та ким контролюється (відео)

«Всі загрози, які можуть існувати, вони давно вже опрацьовані Генеральним штабом, і постійно переглядаються ці питання. І ці плани існують. І наші війська також проходять навчання та підготовку з протидії», – сказав Кривонос .

Однак, за його словами, в Україні повинні чітко розуміти, що в разі агресії, слід розраховувати переважно на свої сили.

«Ми чітко повинні розуміти, що ми одні на полі і у нас не так багато країн, які нас підтримують. Нас підтримують країни Балтії, Польща, тому що вони розуміють ту загрозу, яка йде з боку Росії, і вони розуміють, що ми зараз для них союзники – ми повинні підтримувати. Нас підтримує Великобританія, яка розуміє таку загрозу з боку Росії, нас підтримують Сполучені Штати, нас підтримує Канада, нас підтримує Японія. Інші країни Європи грають під дудку Росії», – зазначив Кривонос .

Нагадаємо, у вересні в Росії пройдуть найбільші військові навчання «Кавказ-2020».

Як повідомляв УНІАН, 27 липня о 00:01 на лінії розмежування на Донбасі почався режим повного і всеосяжного припинення вогню.

Наголошується, що українські військові заявляють, що готові дати відсіч у разі, якщо підтримувані Росією бойовики знову почнуть обстріли.

У неділю, 26 липня, за кілька годин до оголошеного перемир'я відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.