Держфінансування партії «Слуга народу» на 2020 рік становило близько 140 млн грн / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції до кінця 2020 року зупинило державне фінансування партії «Слуга народу».

Про це повідомиляє прес-служба НАЗК.

"30 квітня НАЗК зупинило фінансування політичної партії «Слуга народу» на III та IV квартали 2020 року. Фінансування було зупинено у зв’язку зі зверненням партії до НАЗК 23 квітня 2020 року. Загальна сума коштів, від яких відмовилася партія, – більше 70 млн грн. Звернення партії пов’язане з прагненням перенаправити ці кошти на потреби українських медиків та засобів їх захисту від пандемії коронавірусу (COVID-19)", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Наразі НАЗК готує звернення до Міністерство фінансів про можливість зменшення агентству видатків за бюджетною програмою «Фінансування статутної діяльності політичних партій». Мінфін має прийняти рішення про перенаправлення цих коштів.

Читайте також"Потрібне подвійне покарання": Арахамія про роботу ресторану Тищенка під час карантину

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що партія «Слуга народу» відмовилася від бюджетного фінансування до кінця 2020 року.

Партія у 3 та 4 кварталах мала отримати 70 млн грн, їх спрямують на боротьбу з коронавірусом.

Загалом держфінансування партії «Слуга народу» на 2020 рік становило близько 140 млн грн.

Водночас Кравчук повідомила, що бюджетні кошти за 1 та 2 квартали партія також передасть на подолання COVID-19: профінансує громадські організації, які займатимуться закупівлею ліків, медзасобів та обладнання.