Українці не вважають Україну реально незалежною - опитування / фото УНІАН

Понад 66% населення вважає, що Україна не є реально незалежною державою.

Як передає кореспондент УНІАН, результати відповідного опитування на прес-конференції презентувала голова правління ГО "Центр "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва.

За її словами, серед варіантів відповідей на запитання "24 серпня 1991 року Україна проголосила свою Незалежність. На вашу думку, Україна сьогодні...?" 66,5% опитаних обрали "Україна не є реально незалежною державою", 22,5% - дотримуються протилежної думки, а 11% - важко відповісти.

Відео дня

Читайте такожБільшість українців активно відстежують політичні події в країні - опитування

"Якщо ми подивимося на регіональний розподіл, то побачимо, що є суттєва різниця між відповідями жителів західного регіону та інших регіонів. Тобто рівень оцінки, що Україна не є реально незалежною державою..., досить високий у центральному регіоні, на сході, на Донбасі, на півдні. А те, що Україна є реально незалежною державою, найвищий рівень оцінки - 42% - зазначили в західному регіоні", - розповіла Балакірєва.

Водночас вона уточнила, що навіть у західному регіоні баланс не на користь цієї оцінки, адже понад 51% жителів цього регіону обрали відповідь, що Україна не є реально незалежною державою.

Опитування проводив Центр "Соціальний моніторинг" з 8 по 15 липня методом інтерв’ю "face-to-face" серед 3 тис. респондентів в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни. Похибка вибірки знаходиться в межах 1,1-1,9%.

Як повідомляв УНІАН, кількість громадян, які вважають, що Україна рухається у неправильному напрямі, за півроку зросла з 45% до понад 76%.