Ілюстрація REUTERS

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков допускає, що зустріч лідерів "нормандського формату" у Берліні може відбутися впродовж серпня місяця у цьому році.

Про це Резніков сказав в ефірі програми "Свобода слова на ICTV".

"Можливо наступний Берлін вже як зустріч політичних лідерів чотирьох країн "нормандського формату" за великим рахунком має відбутися після того, як буде зрозуміло, що виконаний Париж (домовленості лідерів після саміту, який відбувся 9 грудня 2019 року - УНІАН)", - заявив Резніков.

Відео дня

"Я переконаний, що протягом серпня така зустріч можлива. Це є можливо при умові, що ми дійсно рухаємося на зустріч", - додав віце-прем'єр.

При цьому, він сказав, не ідеалізує опонентів України у переговорному процесі.

Читайте такожРоссия не ставила ультиматумов по особому статусу Донбасса - Резников

Як повідомляв УНІАН, за результатами "нормандського саміту" 9 грудня 2019 року у Парижі лідери України, Німеччини, Франції та Росії погодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи з розведення сил на трьох додаткових ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року.

Також у документі йшлося про обмін утримуваними особами.

Крім того, лідери країн "нормандської четвірки" задекларували підтримку досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках ТКГ про відкриття нових пунктів пропуску через лінію розмежування.

Разом з тим в комюніке йшлося про узгодження правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і так звану "формулу Штайнмаєра".