Єрмак заявив, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться до 10 вересня / фото УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявляє, що зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція та Росія), яка планувалась на 28 серпня, перенесено на перші числа вересня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Єрмак повідомив журналістам під час робочої поїздки президента України Володимира Зеленського в Дніпропетровську область.

Зокрема, за словами Зеленського, зустріч було перенесено через термінове відрядження радника президента Франції.

Відео дня

"Термінове відрядження у радника президента Франції, у пана Бона відрядження. Тому домовились всі радники про зміну дати на декілька днів", - зазначив глава держави.

Своєю чергою Єрмак конкретизував, що зустріч перенесена на перші числа наступного місяця, і він розраховує, що вона відбудеться до 10 вересня.

"Пан Бон зателефонував мені кілька днів тому і попросив перенести у зв’язку з відрядженням. Сьогодні обговорюються дати – це перші числа вересня. Я думаю, що до 10 вересня ця зустріч відбудеться", - сказав Єрмак.

Читайте такожКулеба анонсував підготовку до зустрічі голів МЗС "нормандського формату" у вересні

Нормандський формат

  • 25 серпня в офісі президента України заявили про перенесення на невизначений термін зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату", яка мала відбутися 28 серпня.
  • Планувалося, що від РФ у ній братиме участь заступник глави адміністрації президента Дмитро Козак, від України - глава Офісу президента Єрмак, від Німеччини - помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції - радник президента Еммануель Бон.