Останній обмін відбувся 16 квітня / фото ОП

На наступному засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі обговорюватимуться сформовані списки на взаємне звільнення утримуваних осіб.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це домовились учасники засідання ТКГ, яке проходило у форматі відеоконференції 27 травня.

Читайте такожЗеленський про зустріч з Путіним: я готовий на будь-який формат

Відео дня

«У межах роботи гуманітарної групи було досягнуто домовленості щодо обговорення на наступному засіданні сформованих списків на взаємне звільнення утримуваних осіб», - йдеться в повідомленні.

Про дату і формат проведення наступного засідання ТКГ не повідомляється.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня у два етапи відбулося взаємне звільнення утримуваних осіб на території Донецької та Луганської областей. Було звільнено 20 українських громадян. Серед звільнених переважно цивільні особи, а також двоє військових і один співробітник правоохоронних органів.

17 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що наступним кроком у процесі обміну стане звільнення незаконно ув'язнених українців, яких утримують на території тимчасово окупованого Криму і РФ.

22 квітня Зеленський висловив готовність у рамках обміну за одного українського військового віддавати хоч 100 «беркутівців».

23 квітня спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні і ТКГ посол Хайді Грау заявила, що наступний обмін на Донбасі планується здійснити у форматі «всіх встановлених на всіх встановлених».